MENY

Mån - Sön: Stängt
Tis - Ons - Tor: 17-22
Fre - Lör: 16-23

NUESTRA HISTORIA

Varmt välkomna till
Restaurang Saffran!

År 1999 fick kompisarna Antonio och Javier idéen att förmedla sin dröm, att öppna en Spansk tapas restaurang i Sundsvall. Mycket har hänt sedan dess.

Ägaren Javier berättar nedan om hans historia, och hur den välkända restaurangen kom till:

Allt började våren -99, jag och min vän Antonio drev Timrå värdshus med stor framgång. Då var Majid Majed (nuvarande delägare på Saffran), anställd som kocken.

Bolaget gick med vinst och nu var det ett perfekt läget att förverkliga den stora drömmen.

Vi hittade en ledig lokal på Nybrogatan 25, vissa tyckte att restaurangen låg på fel sida av järnvägen. Javier var envis och ansåg att läget inte någon betydelse, kvalité på maten och den autentiska Spanska upplevelsen skulle bli nyckeln för framgång.

Nu skulle vi bestämma namnet på restaurangen.

Vårt första namnförslag var “Azafrán” som betyder Saffran på spanska, i marknadsföringssyfte bestämde vi att det slutgiltiga namnet skulle bli Restaurang Saffran. Ett simpelt ord som utstrålar rätt känsla, samt är det en mycket spännande krydda som många vet finns i “Paella”, den spanska nationalrätten.

 

IMG_0894
IMG_0936

Javier och Antonio 1999

Under alla dessa år har vi haft många fantastiska medarbetare som jag vill hedra, eftersom deras betydelse och själ finns kvar. De har lämnat sin kunskap, vilja och passion för matlagning och utvecklat Saffran till en väletablerad och uppskattad restaurang i Sundsvall.

Grundaren Antonio Suárez finns tyvärr inte med oss längre (Vila i frid). Hans Eriksson var en otroligt duktig kock, likaså Kai Ahola som var mycket passionerad för den spanska matlagningen. Servitriserna som Linda Johansson, Annika Blomqvist, Kalle Nordin, Linda Jansson mm har lämnat sina spår hos också.

Livet går vidare och många tidigare kollegor har bildat familj, studerat vidare m.m.personalen har pendlat och just nu är det bara Majid och Javier kvar från första början.

Det kommer mer spännande och roliga historier på den här länken senare, 22 år bakom detta lokaler har mycket anekdoter att berätta.

Än så länge vill jag bara hälsa välkommen till alla nya och gamla gäster! Tack vare er, så finns vi kvar i Sundsvall och kan fortsätta servera autentisk spansk tapas till Sundsvallsbor.

Javier.

Reservera bord via telefon

Nybrogatan 25, 852 36 Sundsvall